Efektivní inovace

Odpovědnost v managementu

Michaela Stříteská, Zdenek Dytrt

Příčiny neúspěchu nehledej jen v číslech! Příčina je hlavě...

„Při tvorbě a realizaci hodnot vede manažerská etika lidi ke společenské a sociální odpovědnosti!"

Publikace Efektivní inovace – Odpovědnost v managementu vede k zamyšlení všechny, kteří se zabývají managementem a podnikáním a hledají příčiny ekonomických neúspěchů, sociálních a politických krizí. Autoři publikace považují za jejich hlavní příčinu absenci etiky v našem myšlení. Dospěje-li ne-etika do určité hodnoty, ovlivňuje hlavně tu část společnosti, která se zabývá managementem a podnikáním. Za významnou příčinu konzumního myšlení považují rutinu a stereotyp v práci. Absence kreativity a strach z inovací zpomaluje dynamiku vývoje managementu za rozvojem technických věd a tím negativně ovlivňuje podnikatelské prostředí a mezilidské vztahy.

Klíčem k řešení stávajících a k předcházení opakování minulých negativních situací je odpovědný přístup k manažerským rozhodnutím a podnikatelským krokům. Takto pojatá odpovědnost se ale nevyčerpává pouze v horizontu krátkodobého zisku, ale bere v potaz prostředí, v němž podnik funguje, a pracuje na budování dobrých vztahů se všemi stakeholdery. To je úkol, jemuž se v současnosti nemůže žádný odpovědně myslící manažer nebo podnikatel vyhnout.

Tato publikace je tedy určena manažerům a podnikatelům, ale i učitelům a posluchačům především vysokých škol ekonomických směrů a všem ostatním, kteří mají zájem na žádoucím vývoji ekonomiky a etického podnikání

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr management
Počet stran 160
Datum vydání 22.10.2009
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,46 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025127711
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem