Kaizen

Osvědčená praxe českých a slovenských podniků

Jozef Krišťak, Ľudovít Boledovič, Miroslav Marek, Ján Košturiak

Kaizen není metoda - je to způsob života a kultura podniku.

Kaizen, japonský výraz pro neustálé zlepšování, u nás už celkem dlouhou dobu není neznámým pojmem. Právě naopak, slovo „kaizen“ se stalo velmi používaným i poměrně oblíbeným. Ovšem, jak píší autoři této knihy, praxe v evropských firmách často neodpovídá základním principům tohoto systému, ať už se jedná o pouhé formální fungování nebo bezvýhradnou orientaci na výrobní procesy. V této knize se dočtete:

- proč a jak zlepšovat (věřili byste, že vaše procesy zahrnují z 99,9 % plýtvání?),

- o rozdílných přístupech ke zlepšování procesů,

- jak zlepšování v podniku zorganizovat.

Uvnitř publikace na vás čekají konkrétní příklady zlepšování, například z dřevařského průmyslu, ze slévárny, ale i z nevýrobních oblastí. Text je doplněn velkým množstvím obrázků, tabulek a grafů, které mají za úkol vám všechny používané metody více přiblížit. O autorech

Ján Košturiak

Prezident společnosti Fraunhofer IPA Slovakia. Působí jako profesor průmyslového inženýrství, konzultant a kouč v oblasti inovací, strategického managementu a průmyslového inženýrství pro evropské podniky – Fosfa, Bonatrans, VW, Atrea, Sauer Danfoss, Linet, Finidr, DaimlerChrysler a další.

Ľudovít Boledovič Jako projektový manažer ve společnosti Fraunhofer IPA Slovakia vedl zlepšování procesů ve společnosti Volkswagen Slovakia a IDC Holding Trnava. Dále vede projekty v oblasti kaizen a TPM například ve společnostech Lasselsberger, Siemens nebo Zetor. Jozef Krišťak Ředitel Fraunhofer IPA Slovakia vedl projekty v oblasti průmyslového inženýrství, kromě jiných v podnicích Leoni, VW, IDC Holding, Brano Group, Koval Systems nebo Hella.

Miroslav Marek

Ředitel Centra průmyslového inženýrství. Působil jako ředitel průmyslového inženýrství ve společnostech Dura a Siemens VDO, konzultant a trenér ve společnostech Fosfa, Siemens, Continental a dalších firmách.

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr management
Počet stran 240
Datum vydání 05.10.2010
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,58 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025123492
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem