Logistika

Metody používané pro řešení logistických projektů

Miroslav Žižka, Josef Sixta

Naučí vás mimo jiné, jak snižovat nevýrobní náklady.

Monografie Logistika: Metody používané pro řešení logistických projektů navazuje na publikaci Logistika: Teorie a praxe z roku 2005.

Jak autoři uvádějí, největší úspory v logistických činnostech je možné hledat v oblasti zásob, v oblasti ekonomického využívání i obnovování zařízení. Po krátkém zopakování základů logistiky a úvodu do projektového managementu se tedy publikace zabývá teorií zásob, teorií front a teorií obnovy. Kromě toho se čtenář seznámí se základy síťové analýzy nebo s problematikou výběru optimální varianty z většího počtu řešení. Samotný text je navíc doplněn:

- více než 200 matematickými výrazy,

- 112 grafy a schématy,

- 57 tabulkami,

- více než 50 příklady z praxe.

Doc. Ing. Josef Sixta, CSc., je absolventem Fakulty strojní na Vysoké škole strojní a textilní v Liberci (dnešní Technická univer¬zita v Liberci). Po absolu-toriu pracuje ve sklářském průmyslu, odkud odchází na akade¬mickou půdu na katedru konstrukce sklář¬ských strojů. Zde obhajuje svoji kandidát¬skou práci. V roce 1989 se stává docentem v oblasti řízení spotřebního průmyslu a po vzniku Hospodářské fakulty Technické uni¬verzity v Liberci jejím proděkanem pro výu¬ku a pedagogické záležitosti, je pověřen přednášením předmětů základy logistiky, podniková logistika, operační výzkum, me¬tody síťové analýzy a posléze přednáší i vybrané metody managementu. V současné době učí logistiku na domácí fakultě i na Fakultě mechatroniky TUL, dále na Škoda auto Vysoké škole v Mladé Boleslavi, kde působí jako vedoucí Institutu ekonomiky provozu a technických věd. Je auto¬rem více než stovky publikací.

Doc. Ing. Miroslav Žižka, Ph.D., je absolventem Hospodářské fakulty Technické univerzity v Liberci. Doktorskou disertační práci vypracoval na téma metody stanovení normy velikosti pojistné zásoby. V roce 2007 se habilitoval v oboru podniková ekonomika a management. Působí jako pedagog na Hospodářské fakultě TU v Liberci a na Škoda auto Vysoká škola v Mladé Boleslavi, kde garantuje výuku předmětů ekonomika a řízení podniku, operační výzkum a exaktní metody v managementu. Je autorem více než 90 odborných publikací. Od roku 2005 je proděkanem pro vědu a výzkum na Hospodářské fakultě TU v Liberci.

Číst více
499,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr management
Počet stran 240
Datum vydání 15.02.2010
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,58 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025125632
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem