Finanční turbulence v Evropě a Spojených státech

Eseje světového finančníka

George Soros

Jak vidí krizi George Soros

Obtížná hospodářská situace, ve které se nyní nacházíme, není pouze výsledkem hospodářských sil, nýbrž také politiky, kterou zastávají (nebo nezastávají) světoví lídři. V této sbírce esejů na téma globální finanční situace představuje George Soros svůj pohled a analýzu klíčových politických rozhodnutí vedoucích k finanční krizi a podporujících ji.

Kniha Finanční turbulence v Evropě a Spojených státech je souborem 27 esejů, které vycházely převážně v deníku Financial Times v letech 2008 až 2011. Dočtete se zde například, co si George Soros myslí o cenách ropy, americkém trhu s nemovitostmi, rekapitalizaci bank, regulaci finančních trhů, potřebě finančních reforem nebo společném evropském ministerstvu financí, jak vnímá krizi eurozóny a jak vidí budoucnost společné evropské měny.

George Soros je americký finančník maďarského původu. Proslul svými finančními měnovými spekulacemi, ale i jako angažovaný a velkorysý filantrop. Předsedá Soros Fund Management a Open Society Institute, jejichž je zakladatelem. Spolu s Jimem Rogersem založil v roce 1970 Quantum Fund, zisky z tohoto fondu jsou základem Sorosova bohatství. Je žákem Karla Poppera, který měl vliv na jeho myšlení i pozdější profesionální a filantropické aktivity. Jeho publikace se zaměřují na koncept reflektivity.

V češtině vyšly jeho knihy Směnka na demokracii, Soros o Sorosovi a Nové paradigma pro finanční trhy.

Číst více
269,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 144
Datum vydání 18.03.2013
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,24 kg
Jazyk čeština
Původní název Financial Turmoil in Europe and the United States
EAN 9788026500490
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená