Finanční účetnictví a výkaznictví podle mezinárodních standardů IFRS

5. aktualizované a přepracované vydání

Dana Dvořáková

Jak porozumět účetní závěrce sestavené podle IFRS.

Aplikace mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) v praxi není snadnou záležitostí zejména vzhledem k významným odlišnostem mezi tímto systémem a českými účetními předpisy. Cílem této publikace je pomoci nejširší veřejnosti porozumět logice IFRS a usnadnit výkladem i praktickými příklady a ilustracemi obtížné sutidum a následnou aplikaci IFRS v praxi.

Výklad je zaměřen zejména na porozumění účetní závěrce sestavené podle IFRS, které umožní plné využití informací v ní obsažených, ale i odhalení rizik spojených s vypovídací schopností účetní závěrky. Publikace se především zabývá problematikou účetnictví a vykazování podnikatelských subjektů, nikoliv však bank a ostatních finančních institucí. Zároveň je koncipovaná průřehzově tak, aby umožnila systematické seznámení čtenáře s danou oblastí a vzájemnými vazbymi a souvislostmi jednotlivých standardů.

Publikace byla aktualizována v souladu se zněním IFRS, které byly vydány v roce 2017, a obsahuje i výklad nových standardů IFRS 15 a IFRS 16, které v platnost teprve vstoupí.

Číst více
549,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 368
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.11.2017
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,797 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026506928
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem