Naučte se řídit tok peněz ve firmě!

Díky této užitečné a praktické knize plné tipů, technik a reálných příkladů získáte přehled o teoretických východiscích a aktuálních metodách zjišťování cash flow.

Management likvidity zaujímá již několik let přední místo v teorii i praxi podnikových financí. Základem jsou majetkové a kapitálové toky a z nich odvozené metody zjišťování cash flow. Autor knihy Jaroslav Sedláček, specialista na financování podniků, se zabývá metodami sledování a řízení peněžních toků a jejich uplatněním ve finančním managementu podnikatelských subjektů. Aktuální druhé vydání přináší nejnovější poznatky z teorie i praxe peněžních toků v rámci současné legislativy. Dozvíte se:

- jak vnitřní a vnější finanční toky ovlivňují ekonomiku podniku a jaký je průběh majetkových i finančních toků,

- jak se měří finanční situace a výkonnost podnikatelských subjektů,

- jaké jsou dvě nutné podmínky pro zachování existence podniku,

- jakými kritérii se řídit při výběru vhodné metody zjišťování cash flow,

- jak identifikovat a analyzovat hospodářské transakce vzhledem k peněžním tokům.

Hlavní přínos publikace spočívá v komplexním pohledu na peněžní toky, který novým způsobem propojuje účetní data se vstupy v modelech zjišťování cash flow. Vymezuje kritéria pro volbu vhodné teoretické metody. Konečným výstupem jsou pak aplikační postupy, umožňující sestavení výkazu cash flow v podmínkách konkrétního hospodářského subjektu jako základního nástroje managementu likvidity. Jaroslav Sedláček

(* 1942) je docentem Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Zabývá se financováním podniků (finančním řízením, finanční analýzou a účetnictvím). Externě přednáší na Provozně-ekonomické fakultě Mendlovy univerzity v Brně. V minulosti řešil vědecké i pedagogické projekty financované ze zdrojů Evropské unie, Grantové agentury ČR i Fondu rozvoje VŠ, věnované komparaci vývoje finančních trhů, multifaktorové analýze, měření výkonnosti podniků a tvorbě nových předmětů. Je auditorem a soudním znalcem pro základní obor ekonomika, odvětví management a účetnictví.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 192
Datum vydání 20.10.2010
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,519 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025131305
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem