Čistí


Janek Kroupa

Drsná detektivka z prostředí české politiky od ostříleného investigativního novináře

Detektivní příběh Janka Kroupy, investigativního novináře a scenáristy, ale také vnuka české královny detektivek Hany Proškové.

Nelichotivý vhled do zákulisí české politiky, rovněž ovšem do fungování českého vězeňství, soudnictví, policie, podnikatelské sféry… Aneb co všechno může prozradit ztracený diář jednoho významného straníka.

Na počátku je na objednávku zastřelený nepohodlný muž. Od jeho smrti běží nitky několika překvapivými směry. Nahoru k politickým špičkám, ale i do podsvětí propojeného s policií. Naštěstí je tu ještě jeden novinář a jeden policajt, kteří s vydatnou dopomocí nenápadné dámy v letech, jež je ovšem bývalou špionskou hvězdou, a pilného studenta (toho času asistenta v Poslanecké sněmovně) hodlají vše odhalit. Podaří se jim to, nebo jako obvykle skončí všechna špína pod kobercem?

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 184
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.04.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,332 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026510741
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

centrum-detektivky.cz - Čistí (Janek Kroupa)


...Čtenáře seznamuje lehkou a srozumitelnou formou, jak to v takové politické straně chodí, jak se hraje vysoká hra se státními zakázkami a především, jak může být politika, policie i podsvětí propojené....

vaseliteratura.cz - Čistí se špinavýma rukama


..Detektivka Čistí je kniha, která má znepokojivé téma, ale její zpracování má formu odpočinkové četby. Autor se neshlíží v drastických násilných či nechutných scénách, pokud jsou součástí děje, autor je spíš nastíní, než aby se v nich přehraboval. Vytvořil postavy, s nimiž může pracovat i v budoucnu, nic nebrání tomu, aby v případě úspěchu této knihy vydal další. Čtenářsky je přitažlivá i přes ab... Více

Autor knihy

Janek Kroupa Janek Kroupa

Janek Kroupa


Janek Kroupa (23. června 1974, Praha) je český investigativní novinář a také vnuk české královny detektivek Hany Proškové. Je znám svými investigativními reportážemi o kauzách Agrofert nebo Vrbětice, mezi další patří Berdychův gang, Zdeněk Doležel („Pět na stole v českých“ – Budišov), poslanec Jan Morava, nevěstinec Miloslava Mrštiny či vládní nákup transportérů Pandur II. Od roku 1996 pracoval v TV Nova v pořadech Občanské judo a od roku 1997 pak v Na vlastní oči a Natvrdo. Jeho reportáže rovněž vysílá Česká televize a otiskuje Mladá fronta DNES. Je držitelem ceny Elsa (2005), Novinářské křepelky (2007) či ceny vysokého komisaře OSN pro uprchlíky za své válečné reportáže. Je scenáristou několika televizních seriálů (Expozitura, Atentát, Boží mlýny) a autorem knihy Zločin jako profese.

Zobrazit profil autora