Ztracené bilióny dolarů

Jak levné peníze a marnostratnost zrodily velkou finanční krizi

Charles R. Morris

Poučme se z chyb jiných dřív, než je uděláme sami

Svět se zaseknul v hrůzné finanční krizi a pozvolna se potopil do recese. Během uplynulého období vlády rozdaly biliony dolarů na úvěrech, akciových infuzích a sanacích. Přesto, že veškeré americké ekonomické hříchy napodoboval celý svět, na celosvětovou krizi bylo zaděláno právě v USA. A v podstatě se jednalo o klasickou krizi argentinského typu – stádové zadlužení podporované spotřebitelskými orgiemi s dovezenými surovinami a současně rozepře v nové a okázalé třídě super bohatých. Třída, která nepřišla s ničím novým a nevytvářela nic než řetězové intriky a papírové podvody.

Kniha Ztracené bilióny dolarů vás ve zkratce seznámí s důvody současného ekonomického vývoje a s dopady, které pociťujeme v současnosti my všichni.

Charles R. Morris napsal již deset knih, včetně The Cost of Good Intentions, kterou noviny New York Times označily za jednu z nejlepších knih roku 1980, The Coming Global Boom, kterou New York Times popsaly jako vynikající knihu roku 1990, a The Tycoons, kterou magazín Barron zvolil za nejlepší knihu roku 2005. Charles R. Morris je právník a dřívější bankéř a jeho články a recenze se objevily v publikacích jako The Atlantic Monthly, New York Times a Wall Street Journal.

Číst více
149,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 216
Datum vydání 03.09.2009
Formát 168x225 mm
Hmotnost 0,5 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025125267
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem