Uplatňování DPH

V EU a třetích zemích

Dagmar Fitříková

Co je doma, to se počítá!

Zásadní změny provedené v oblasti uplatňování DPH v rámci obchodování se zbožím a při poskytování služeb uvnitř Evropského společenství si vyžádaly ze strany plátců DPH nový přístup k těmto obchodním transakcím.

Tato publikace si proto klade za cíl přispět k lepší orientaci v zákoně o DPH ve znění platném k datu 1. 1. 2007, vysvětlit zásadní změny v oblasti uplatňování DPH po vstupu do EU, a to na základě praktických zkušeností z uplatňování DPH v oblasti obchodů v rámci EU a při dovozu a vývozu zboží za období od května 2004 do konce roku 2006. Každá kapitola této publikace obsahuje vysvětlení dané problematiky v obecné rovině. Jednotlivé podkapitoly jsou zaměřeny na konkrétní situace z dané oblasti úpravy DPH. Kapitoly i podkapitoly jsou pro názornost doplněny o příklady z praxe, různá schémata, která graficky znázorňují určitou oblast úpravy.

Publikace je určena zejména osobám, které se uplatňováním DPH zabývají po praktické stránce, tj. účetním a těm, kteří odpovídají za sestavení a kontrolu daňového přiznání. Může být užitečnou pomůckou také pro ekonomy, manažery a obchodníky, kteří se aplikací zákona o DPH v praxi přímo nezabývají, ale pokud chtějí eliminovat chybná rozhodnutí na svých pozicích v návaznosti na jednotlivé obchodní případy, měli by mít zájem se s principem uplatňování DPH v rámci EU a ve vztahu k třetím zemím u jednotlivých typů obchodních transakcí blíže seznámit.

Ing. Václav Benda

specialista na DPH

O autorce:

Ing. Dagmar Fitříková – daňová poradkyně, vystudovala VŠB v Ostravě. V období let 1995 až 2004 byla zaměstnána na Finančním ředitelství v Ostravě, oddělení nepřímých daní. Od roku 1997 se věnuje lektorské činnosti zaměřené na oblast DPH pro řadu firem a vzdělávacích institucí. V roce 2000 začala působit jako externí vyučující na VŠB-TUO Ostrava, Ekonomická fakulta. Od roku 2001 se věnuje publikační činnosti. V současné době je zaměstnána ve firmě ABC.TAXES, s. r. o., člena uskupení ABC.UNION, se sídlem v Ostravě, kde působí na pozici specialisty v oblasti DPH.

Číst více
247,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Obsah.pdf
Datum vydání 23.02.2007
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,28 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025115411
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená