Účetnictví

Velká kniha příkladů

Renata Židlická, Jiří Strouhal

Aktuality pro praxi, s nimiž se mezi účetními položkami neztratíte!

- Co je nového v účetnictví 2007?

- Jaké jsou hlavní rozdíly mezi českou účetní legislativou a IFRS/IAS?

- Ocenili jsme správně dluhopis a opci?

- Máme v příloze k účetním výkazům všechny podstatné informace?

Odpověď na tyto a spoustu dalších otázek můžete najít v publikaci, kterou držíte v ruce. Je určena nejen účetním odborníkům a studentům účetnictví, ale i široké veřejnosti, která chce – pohledem do účetních výkazů – porozumět tomu, v jaké finanční situaci se ten který podnik nachází a udělat si obrázek o jeho možném budoucím vývoji.

Ing. Renata Židlická

VŠE Praha, Katedra didaktiky ekonomických předmětů

O autorech:

Ing. Renata Židlická - v roce 2004 ukončila obhajobou diplomové práce na téma „Vztah interního a externího auditu“ inženýrské studium na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor Účetnictví a finanční řízení podniku. Během studií působila jako pedagog a asistent auditora. V současnosti vyučuje na Katedře didaktiky ekonomických předmětů VŠE v Praze a na Katedře řízení podniku a podnikové ekonomiky VŠFS v Praze.

Ing. Jiří Strouhal Ph.D. – v roce 2003 ukončil inženýrské studium na VŠE v Praze. Během studií působil jako finanční analytik a později jako finanční ředitel v asistenční službě. V roce 2005 obhájil disertační práci na téma „Opce ve finančních a účetních souvislostech“. V současnosti vyučuje na Katedře finančního účetnictví VŠE v Praze a na Katedře obchodu a financí ČZU v Praze. Současně působí jako externí analytik v oblasti financí a účetnictví a jako lektor. V roce 2004 získal dekret školitele IFRS (v rámci projektu Phare). Je autorem řady článků v odborných časopisech a spoluautorem publikací MERITUM.

Číst více
549,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 464
Ke stažení pdf Obsah.pdf
Datum vydání 24.04.2007
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,74 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025115152
Věk od 15
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená