Můj rok 1974


Jarmila Frejtichová

Od Postřižin po fotbalové mistrovství světa. Zpět do roku 1974!

Jsou roky, kdy se dějiny řítí zběsilou rychlostí a to, co platilo včera, je dnes už zapomenuto. A pak jsou také roky, kdy si historie dává tak trochu „oraz“. Jedním z nich je i rok 1974. Příběh šedesátého osmého je už definitivně uzavřenou kapitolou a lidé se smiřují s realitou. Ostatně určitě bonusy tu jsou – staví se nové byty, v Praze začíná jezdit metro a díky podpoře mladých rodin se v Československu narodí nejvíc dětí v historii.

Lidé řeší své každodenní problémy – v rubrikách čtenářských dopisů si můžeme přečíst stížnosti na neurvalé trafikanty a arogantní průvodčí. Výmalba válečkem pomalu vychází z módy a v obchodech chybí dětské přesnídávky. Ve Vídni se naposledy sejde Jiří Voskovec s Janem Werichem a Bohumilu Hrabalovi vycházejí Postřižiny. Prozatím v samizdatu.

Ve Spojených státech dva roky po vypuknutí aféry Watergate odstupuje prezident Richard Nixon. Je to první hlava státu, k jejímuž pádu přispěla média. Turecko obsazuje severní Kypr a čínský rolník objeví Terakotovou armádu.

V Západním Německu se hraje mistrovství světa ve fotbale, ovšem bez naší účasti, Isabel Perónová se stává první prezidentkou v dějinách, švédská skupina ABBA zahajuje své vítězné tažení světem populární hudby a maďarský inženýr Rubik vymyslí kostku.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly z řady "Můj rok"

Detailní informace

Počet stran 216
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.01.2024
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,678 kg
Jazyk čeština
Řady Můj rok
EAN 9788026512011
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jarmila Frejtichová Jarmila Frejtichová

Jarmila Frejtichová


Vystudovala filosofickou fakultu Univerzity Karlovy, pracovala v redakcích řady novin a časopisů jako redaktorka zahraničních a ekonomických rubrik. Byla šéfredaktorkou měsíčníků Business World, Moderní řízení a časopisu ProfiHR. Po čase se ovšem rozhodla novinářské prostředí opustit a začít úplně novou kariéru v oblasti, která jí byla vždycky blízká. Už osmým rokem působí jako literární redaktorka v nakladatelství Albatros Media, konkrétně v non fiction redakci BizBooks. Je autorkou nápadu knižní řady Můj rok a již na sedmi knihách této řady se autorsky podílela.

Zobrazit profil autora