Ladislav Zibura: Sebrané pěškopisy (trojbox)


Ladislav Zibura

Dobrodružství ze sedmi zemí světa v dárkovém trojboxu

Rádi objevujete a sníte o dalekých cestách? Vydejte se za svobodou ve společnosti Ladislava Zibury. Mladý autor chodí pěšky světem, tráví čas s hodnými lidmi a pátrá po dobrodružství. Své cesty líčí s nadsázkou, humorem a nakažlivým optimismem. Ziburovy knihy jsou díky tomu svědectvím o půvabu svobody a kráse života na cestách. Zasněte se u nich a nechte si vyprávět příběhy ze světa mnohem lepšího, než je ten v televizi.

V dárkovém trojboxu najdete tři knížky – 40 dní pěšky do Jeruzaléma, Pěšky mezi buddhisty a komunisty, Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii plus pexeso na motivy ilustrací ze Ziburových knih z dílny ilustrátorského dua Tomski & Polanski.

Číst více
890,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 896
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.11.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 1,85 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026508137
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Ladislav Zibura Ladislav Zibura

Ladislav Zibura


Mladý český spisovatel a cestovatel Ladislav Zibura (*1992 v Českých Budějovicích) se za dobrodružstvím vydal hned po maturitě, kdy věhlasnou pouť do španělského Santiaga de Compostela absolvoval poprvé. Během studií žurnalistiky a ekonomie na Masarykově univerzitě pak podnikl pěší výpravu z Českých Budějovic do Říma a také se vydal napříč Tureckem a Izraelem do Jeruzaléma. Právě o asijském putování napsal svou první knihu – 40 dní pěšky do Jeruzaléma. Kniha měla u čtenářů velký úspěch, a tak se Zibura rozhodl spolu s poutnictvím věnovat také psaní. V roce 2015 provedl čtenáře tříměsíčním putováním po Nepálu a Číně (Pěšky mezi buddhisty a komunisty), o rok později je zase vzal na Kavkaz (Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii). V roce 2019 vyšla Ziburovi kniha o stopování z Athén za polární kruh (Prázdniny v Evropě), za kterou dostal Cenu Hanzelky a Zikmunda pro cestopis roku. Ve svých 27 letech si pak autor udělal řidičák, aby mohl podniknout vysněnou prázdninovou cestu po rodné zemi, a zážitky z ní následně shrnul v knize Prázdniny v Česku. Na podzim 2021, přesně deset let od své první výpravy, se do Santiaga de Compostela vydal podruhé. V zatím poslední knize tak s humorem a ironií sobě vlastní líčí radosti i strasti novověkých poutníků, kteří putují bez nadsázky až na konec světa.

Zobrazit profil autora