Laco Déczi - totálně vytroubený mozek


Tomáš Poláček

Životní rozhovor s legendárním jazzovým trumpetistou

Laco Déczi je sprosťák, hulvát, křikloun, a tak trochu hovado, říká novinář Tomáš Poláček, autor neobvyklého knižního rozhovoru Totálně vytroubený mozek.

Slavný jazzový trumpetista pozval Poláčka v létě roku 2017 do amerického Connecticutu, kde posledních třicet let žije. Ráno spolu lovili mušle v oceánu, po nocích seděli u ohně, poslouchali jazz, a celou dobu vedli rozhovor, ve kterém se Laco Déczi naprosto otevřel. „Po čase odhodil svou známou masku burana,“ říká Poláček, „a já tak poznal jeho velmi svobodnou, něžnou a hravou duši.“

A taková je i kniha Laco Déczi - Totálně vytroubený mozek - sprostá, urážlivá, politicky nekorektní a místy buranská, ale zároveň hravá a něžná.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 208
Datum vydání 23.11.2017
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,509 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026506973
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Tomáš Poláček Tomáš Poláček

Tomáš Poláček


Český novinář a cestovatel. V roce 1977 se narodil matce Evě, toho času studentce pražské Fakulty žurnalistiky. Poslední ročník absolvoval a diplom převzal spolu s ní. Od páté třídy na základní škole vydával se spolužákem Michalem Trunečkou časopis Calypso, pro nějž tito dva pokrevní bratři napsali rozhovory mimo jiné s Jaroslavem Foglarem a kardinálem Františkem Tomáškem. Od září roku 2000 pracoval v MF DNES, kde se brzy vyhranil jako autor velkých rozhovorů a reportáží. Zajímavostí je, že pět procent jeho respondentů do půl roku od vydání článku zemřelo a že si u reportáží většinou našel téma, při němž se nedalo vyhnout konzumaci alkoholu. I tak se v MF DNES udržel do léta 2014, kdy se rozhodl následovat své největší novinářské oblíbence do měsíčníku Reportér. V něm si začal plnit sen – cestu autostopem kolem světa. V nakladatelství Bizbooks mu vyšla kniha rozhovorů s geniálním hudebníkem Lacem Déczim – Totálně vytroubený mozek.

Zobrazit profil autora