Jak probudit Česko

Recept na úspěšnou republiku

David Klimeš

Smysluplný program sociálně-ekonomické reformy pro Česko je tady!

Česká společnost zažívá od roku 1989 nejúspěšnější a nejsvobodnější období své historie. Dosavadní sociální a ekonomický model však nevyhnutelně krachuje. Mylně si namlouváme, že za vše mohou neschopní politici a snažíme se je nahradit novými a neokoukanými. Za politickými krizemi ve skutečnosti číhá čím dál jasnější úpadek dosavadního polistopadového konsenzu.

Jak probudit Česko, aby přestalo jen přešlapovat na místě a vykročilo k dalšímu čtvrtstoletí prosperity a úspěchů?

„Ať už se ale na knihu Davida Klimeše budeme dívat z jakéhokoliv úhlu, vždy půjde o čtení s dvojitým bonusem – přináší rozkoš analytického poznání a ke všemu ještě pocit, že to všechno není jenom sen na papíře, protože se docela snadno může stát skutkem.“

Petr Fischer, filozof a novinář

Máme před sebou důkaz, že smysluplný program sociálně-ekonomické reformy pro Česko lze dát dohromady. A co je důležitější, Klimeš skládá celou řadu argumentů, proč je realizace nějakého takového programu pro naši zem více než žádoucí.“

Daniel Münich, ekonom

David Klimeš je novinář a pedagog. Vystudoval historii, žurnalistiku a mediální studia. V roce 2012 na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy získal PhD. Od roku 2014 zde vyučuje komunikaci.

Ekonomiku a politiku komentoval pro různá periodika, nyní je hlavním analytikem týdeníku Ekonom a přispívá pravidelně i do Hospodářských novin, Českého rozhlasu Plus a na Aktuálně.cz.

Napsal několik odborných i popularizačních knih.

Číst více
199,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 152
Datum vydání 10.08.2017
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,223 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026506454
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

David Klimeš David Klimeš

David Klimeš


David Klimeš, PhD. (* 1982) je český novinář, držitel prestižní ceny Karla Havlíčka Borovského. Vystudoval žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd a historii na Filozofické fakultě UK. Na FSV UK vyučuje komunikaci, marketing, komentář a ekono¬miku. Působil v deníku E15 a Hospodářských novi¬nách, byl analytikem týdeníku Ekonom, momentálně je komentátorem serveru Aktuálně.cz a ČRo Plus. Je autorem knižního rozhovoru se Šimonem Pánkem Aby dobro neškodilo (2015) a publikace Jak probudit Česko (2017).

Zobrazit profil autora