Slavný hudebník ve vzpomínkách své životní lásky

Katherine

Tohle smůla není

Taky nemyslím

Že se to někdy změní

A tak povídej

Já tě poslouchám rád

Ó, malá Katherine

Nemusíš se bát

To napsal Miro Žbirka své lásce v písni Katka. Jaký byl život se slavným muzikantem? Vyprávění Katky Žbirkové začíná osudovou romancí, která se časem proměnila v nerozlučný vztah. Kniha Mekyho životopisce Honzy Vedrala je plná šťastných, humorných i bolestivých příběhů slavného páru, který spolu prožil 37 let. Obsahuje nikdy nezveřejněné fotografie a dopisy ze soukromého archivu Žbirkových.

Číst více
469,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.10.2023
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,536 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026511915
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Autor knihy

Honza Vedral Honza Vedral

Honza Vedral


Honza Vedral (1981) je český novinář, působí jako šéfredaktor hudebního časopisu Headliner. Od roku 2017 je předsedou rady České hudební akademie a na tuzemské scéně se pohybuje i jako aktivní muzikant, mj. hrál na saxofon v česko-britské kapele The Chancers. Je autorem knih Miro Žbirka: Zblízka (2016), Neuvěřitelný Ivan Král (2019) či Roy Ellis: The Boss Skinhead (2023), spoluautor filmů Meky (2020), Modrý album: The Making Of (2021) a Ivan – Král tří akordů (2023). S Mekym Žbirkou spolupracoval také jako scénárista talkshow Doupě (ČT Art) a v roce 2022 byl jedním z kurátorů a autorem doprovodných textů výstavy Roky a dni v Národním muzeu a na Bratislavském hradě.

Zobrazit profil autora
Kateřina Žbirková Kateřina Žbirková

Kateřina Žbirková


Narodila se v roce 1967 v Praze, kde také vystudovala obchodní fakultu VŠE. V roce 1988 se vdala za Mira Žbirku a měli spolu děti Lindu a Davida. Věnovala se manažerské a produkční činnosti související s manželovou tvorbou. Vlastní firmu Miro Agency, která se podílela na organizaci velkých koncertů v O2 aréně, O2 universu, produkci talkshow Doupě Mekyho Žbirky pro ČT Art a také na realizaci několika alb Mira Žbirky, včetně posledního oceňovaného alba Posledné veci. Připravila také velkou retrospektivní výstavu Roky a dni v Národním muzeu, která se pak přesunula do Slovenského národního muzea v Bratislavě. V současnosti působí jako osobní manažer.

Zobrazit profil autora